mypension.be
U bent hier: Over de FPD De recentste nieuwtjes Plan zelf uw pensioen met mypension.be
Plan zelf uw pensioen met mypension.be

Formulieren
Overzicht eID-toepassingen
Vanaf nu kunt u op mypension.be zelf uw pensioen plannen. Welke invloed heeft uw datum van voorkeur op uw toekomstige pensioenbedrag? Ontdek het op mypension.be. De planner geeft nu een antwoord op vragen zoals: ‘Mijn partner kan pas over twee jaar met pensioen. Hoeveel pensioen zal ik krijgen als ik mijn eigen pensioen met twee jaar uitstel?’ of ‘Ik kan met pensioen op mijn 63e , wat gebeurt er als ik 1 jaar langer werk?’

Tot nu toe gaf mypension.be 2 standaardscenario's: uw vroegst mogelijke pensioendatum en uw wettelijke pensioendatum. Met mypension.be kan iedereen voortaan het moment kiezen waarop hij of zij stopt met werken en weten welke invloed dit zal hebben op het pensioenbedrag.

Hoe verschijnt deze wijziging in mypension.be?
  • Stap 1: In een kadertje rechts van de standaardscenario's kunt u de datum kiezen waarop u stopt met werken.
  • of
  • Stap 2: mypension.be zal vervolgens de datum geven waarop u met pensioen kunt en het pensioenbedrag als u stopt met werken op het moment dat u hebt gekozen in stap 1.

 

Net zoals de standaardscenario's bevatten deze scenario's op maat de pensioenen van de 3 stelsels (werknemer, ambtenaar en zelfstandige) en geven ze zowel het bruto- als het nettobedrag.

Voor het einde van het jaar zullen werknemers en zelfstandigen op mypension.be ook de impact van de regularisatie van de studieperiodes op het pensioenbedrag kunnen berekenen. Andere scenariokeuzes zullen gaandeweg worden toegevoegd zodat de impact van bepaalde loopbaankeuzes op het pensioenbedrag kan worden berekend.

Een groot succes

23% van de Belgen ouder dan 18 jaar heeft mypension.be al bezocht. Daarmee overschrijdt mypension.be de kaap van 2 miljoen unieke bezoekers sinds januari 2016, het moment waarop de raming van de pensioendatum online ging.

 

  Sitemap
Laatste wijziging 15/03/2019 | Disclaimer

Deze site gebruikt cookies.
Ok, ik begrijp het